Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελαφρό προβάδισμα για τους αγοραστές

Ενθαρρυντικά τα σημάδια από την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στην εγχώρια αγορά. Ποιες μετοχές κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα. Ανοδικά ο τραπεζικός κλάδος, συνεχίζεται η κινητικότητα στην μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Χρηματιστήριο: Ελαφρό προβάδισμα για τους αγοραστές

Ηπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά, η προσοχή στραμμένη (και) στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Με προσεκτικές κινήσεις και εντολές, από την πλευρά των αγοραστών, το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Προσεκτική αλλά εμφανής η αγοραστική διάθεση, με αποτέλεσμα για τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται τάση, όλο και εγγύτερα, προς τις 900 μονάδες.

Το -κατ' αρχήν- διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση είναι η συναλλακτικότητα/τζίρος με ενδεικτικό το ότι στα πρώτα 30' ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. έναντι μόλις 1 εχθές. Θα σταθούμε, λίγο περισσότερο στην -συγκριτικά- αυξημένη αξία συναλλαγών, καθώς εάν έχει συνέχεια σήμερα, θα "κουμπώνει" με την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, πως τα σημαντικά πακέτα στο "κλείσιμο" της Τρίτης είχαν λόγο και ουσία.

Σε τραπεζικές, blue chips αλλά και επιλεγμένα mid&small caps η εστίαση traders και επενδυτών, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη, από νωρίς να μας πληροφορεί για την ενέργεια της BofA να συμπεριλάβει την Εθνική και την Eurobank στις κορυφαίες επιλογές της.

Στα 2,534 (0,84%) η μετοχή της Εθνικής, στα 0,8046 (0,58%) της Eurobank αλλά με μέτριες συναλλαγές στην δεύτερη. Περισσότερες για Alpha Bank (1,15) και Πειραιώς (1,44) με αποτέλεσμα την αντίδραση, για τον κλαδικό δείκτη προς τις 560 (0,65%).

Συναλλακτικά ξεχωρίζουν ΟΠΑΠ (12,04) με 2 πακέτα για 34.820 στα 11,98 και 62.000 στα 12,01 ευρώ, που μάλλον ενισχύουν την ανοδική φορά για τη μετοχή. Αυξημένος τζίρος, για τον τίτλο της ΔΕΗ (9,335) που-πλέον- "δείχνει" να έχει τα 9 ευρώ ως σημείο αναφοράς και εκκίνησης της προσπάθειας για τον...διψήφιο αριθμό. Ακόμη υψηλότερα οι εντολές στη μετοχή της Mytilineos, πλέον στα 16 ευρώ -υψηλό σχεδόν 14ετίας- με αγορές στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη.

Στις 2.157 αφήνοντας, όλο και πιο πίσω, τις 2.130 κάτι που τις ισχυροποιεί ως στήριξη, για τη συνέχεια.
Στις 54/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στις 11.15' με τις MIG, AsCo, Μαθιός, Πλαστικά Κρήτης, Δρομέα, Alumil, Ιατρικό, Ιλυδα, Unibios, Entersoft, Λούλη κ.α. να έχουν απόδοση μεγαλύτερη του 2%.

Στα 6,1 εκατ. η αξία συναλλαγών, με 1,16 εκατ. μέσω πακέτων, και -συγκριτικά πάντα- ουδεμία σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση, στο αντίστοιχο διάστημα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v