Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεγγίζει τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο

Μικρή ανοδική κίνηση για το Γενικό Δείκτη, με τους επενδυτές να στρέφονται σε χαμηλότερες αποτιμήσεις. Ανοδικά τράπεζες και Coca Cola, ξεχωρίζουν Ελβάλχαλκορ και ΕΛΠΕ. Ποια «χαρτιά» υπεραποδίδουν από τα Mid caps.

Χρηματιστήριο: Προσεγγίζει τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο

Μικρή άνοδος στην Φρανκφούρτη, προς τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με 71 μετοχές στο συν, έναντι 36 στο μείον, με 28 από τις πρώτες να ενισχύονται πάνω από 3% και για 10 να καταγράφεται νέα "τοπικά υψηλή" τιμή.

Στο 0,38% η μεταβολή, για τον Γενικό Δείκτη που πλησιάζει προς το όριο των 900 μονάδων αλλά με τον FTMidCap στο 0,54% και 6 κλαδικούς δείκτες να αποδίδουν περισσότερο από την αγορά.

Εικόνα αντιπροσωπευτική της συνεδρίασης, με τον χαμηλό τζίρο αλλά-αναλογικά- αυξημένη συναλλακτικότητα καθώς πολλές εντολές αφορούν σε "φθηνές" μετοχές (με μικρή απόλυτη τιμή).

Οντως τα 11 εκατ. ευρώ τζίρου είναι τα δεύτερα λιγότερα για φέτος, πλην όμως οι συναλλαγές είναι αρκετά κοντά στον μέσο όρο.

Στοιχεία, στα οποία αποτυπώνεται η μερική μετατόπιση (κατ' αρχήν) βραχυπρόθεσμων επενδυτών προς μετοχές εταιρειών χαμηλότερης χρηματιστηριακής αξίας.

Ενδεικτική η υπεραπόδοση, με αυξημένες συναλλαγές για τίτλους των Intracom, Intralot, Frigoglass, Byte, Λούλη και άλλων που δεν αποτελούν προτεραιότητα, καν, των εγχώριων θεσμικών.

Μεγαλύτερος- συγκριτικά πάντα- τζίρος σε τραπεζικές μετοχές (Eurobank, Πειραιώς), blue chips-σηματωρούς (ΔΕΗ, Mytilineos) ωστόσο στην 20άδα συμπεριλαμβάνονται 7 μετοχές εκτός δείκτη FTSE25.

Στις 557 (0,34%) ο Δείκτης Τραπεζών, με αυξημένη δραστηριότητα στην Eurobank. Στα 5,4 εκατ. μτχ με ένα πακέτο για 5 εκατ.να περνά λίγο νωρίτερα, στα 0,80 ευρώ. Παράγοντες της αγοράς δεν απέκλειαν συσχετισμό των πακέτων στην Eurobank με το μεγάλο- για το 33%- στο Cairo Mezz την προηγούμενη Παρασκευή.

Με αγορές η ΔΕΗ στα 9,27 ευρώ, η Mytilineos στα 15,79 , η ElvalHalcor στα 1,956 , η Motor Oil στα 13,44, ο ΟΤΕ στα 15,74 ευρώ.

Καλή η εικόνα και για τις μετοχές του FTMidCap, με 13 από τις 20 του δείκτη με θετικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v