Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανευρες κινήσεις στις παρυφές των 900 μονάδων

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις στα περισσότερα blue chips και τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές. Στα μεσαία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της αγοράς. Τρεις τίτλοι της κατηγορίας βρίσκονται σε υψηλά 52 εβδομάδων. Ηπιες οι συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: Ανευρες κινήσεις στις παρυφές των 900 μονάδων

Στον ρυθμό των ασιατικών τα ευρωπαϊκά, κλίνουν χαμηλότερα. Σε οικονομία και Αφγανιστάν η προσοχή, με τον DAX να διορθώνει 0,34% στις 15.870 μονάδες, ανακάμπτοντας από το αρχικά χαμηλότερο των 15.811 μονάδων.

Σε οριακά θετικό έδαφος, για τον Γενικό Δείκτη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές πωλητών- αγοραστών σταθερά σε χαμηλά μεγέθη και στενά εύρη διακύμανσης. Ενδεικτικά τα 2,8 εκατ. ευρώ, με 2,7 εκατ. τμχ στα πρώτα 30' της συνεδρίασης, με τραπεζικές και blue chips σε λίγο υψηλότερες τιμές και τις πρώτες εντολές να μην αποκλίνουν του συνήθους stock picking.

Εως τις 901,79 μονάδες, για τον ΓΔ, "δοκιμάζοντας" την ευρύτερη περιοχή πέριξ των 900 και εντός του καναλιού μεταξύ 886 έως 905 μονάδων.

Σε Alpha Bank, OTE, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Jumbo οι μεγαλύτερες συναλλαγές και με ΔΕΗ, Eurobank, Mytilineos, ETE και Intracom να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα, με μία μετοχή του FTMidCap, και σήμερα στο τοπ-τεν, της σχετικής κατάταξης.

Μεικτές τάσεις για τραπεζικές, blue chips και επιλεγμένα mid caps, με την προσφορά στην Alpha Bank να μαζεύεται από τα 1,14 ευρώ, στον ΟΤΕ από τα 15,93 ευρώ, ενώ σε Πειραιώς, Eurobank, Intracom υπερτερούν οι αγοραστές.

Συνεχίζεται η μόχλευση σε συγκεκριμένα χαρτιά της μεσαίας, με νέες αγορές και νέα υψηλά 52 εβδομάδων, για την Attica Συμμετοχών στα 1,17 ευρώ, για την Intracom στα 2,21 και για τα Πλαστικά Θράκης στα 8,08 ευρώ. Ενδεικτικές περιπτώσεις εισηγμένων των οποίων η τρέχουσα τιμή είναι σε υψηλότερα επίπεδα των αντίστοιχων της αγοράς.

Στην περιοχή των 550-555 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, πέριξ των 2.155 ο FTSE25. Στις 43/34 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 84 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Και με τον τζίρο στα 3,8 εκατ. λίγο μετά τις 11.15'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v