Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με «τοίχο» στις 900 μονάδες

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, σε χαμηλά επίπεδα οι συναλλαγές. Ξεχωρίζει ανοδικά η Aegean, πιέσεις για Ελλάκτωρ, Viohalco, Εθνική. Αποκομιδή κερδών στα mid caps, ποιες μετοχές επιμένουν υψηλότερα.

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με «τοίχο» στις 900 μονάδες

Με μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, στον τοίχο των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υποτονικό το κλίμα στην Φρανκφούρτη, υπό το βάρος των πρωτοφανών πυρκαγιών (στην Προβηγκία) η συνεδρίαση στο Παρίσι, χωρίς κατεύθυνση- και με την κυβέρνηση Μπάϊντεν υπό το βάρος κριτικής για τους χειρισμούς της στο Αφγανιστάν- στη Νέα Υόρκη.

Σε ανάλογα υποτονικό κλίμα, σύνηθες ωστόσο, εδώ και μέρες, η συνεδρίαση και στο χρηματιστήριο μας.
Με πλεονέκτημα των πωλητών (39/63 η σχέση ανοδικών/πτωτικών), με κατά τι περισσότερες συναλλαγές σε σχέση με την χθεσινή ημέρα και με 10 από τις 25 μετοχές του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης να έχουν αγοραστές εξελίσσεται η συνεδρίαση.

Μία από τα ίδια, για τον Γενικό Δείκτη, καθώς κυμαίνεται μεταξύ 895,31-901,79 μονάδων, σε στενό εύρος από την συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου. Χωρίς παρέκκλιση είτε προς τη μία (905) είτε προς την άλλη (880) πλευρά, καθιστώντας μονόδρομο τις επιλεκτικές κινήσεις.

Για αυτό και αναφερόμαστε περισσότερο σε περιπτώσεις επί μέρους μετοχών, και όχι μόνο από τον δείκτη FTSE25 απεναντίας δίνοντας περισσότερο χώρο σε mid και small caps.

Εως τα 5,40 νωρίτερα, για τη μετοχή της Aegean με 2,88% διαγράφει την ισχυρότερη αντίδραση, από τις μετοχές του δείκτη. Με αγορές για ΔΕΗ, Coca Cola/hbc, ΕΛΠΕ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Eurobank, Motor Oil, Lamda Development και ΟΛΠ.

Ωστόσο, και για τις μετοχές σε διόρθωση οι πωλήσεις είναι περιορισμένες και δεν ξεπερνούν το 1% έως 1,75% (για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Ημέρα μερικής κατοχύρωσης σημαντικών αποδόσεων σε μετοχές του FTMidCap, με μόνον 6 από τις 20 του δείκτη να πηγαίνουν κόντρα στην διόρθωση.

Με αγορές σε: Avax, Attica Bank, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Πλαίσιο, ΟΛΘ και Papoutsanis.

Στα 16,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος, με συναλλαγές 22,4 εκατ. μετοχών, λίγο μετά τις 14.45'.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v