Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stock picking στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 1.260 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με την αξιολόγηση από τον οίκο Fitch -σήμερα το βράδυ- να έχει το ενδιαφέρον της. Οι κινήσεις των μετοχών.

Stock picking στο Χρηματιστήριο

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά, αρνητική εικόνα στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης
και προσεκτικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τελευταία συνεδρίαση μίας ασταθούς εβδομάδας, όπως σημείωνε νωρίτερα η Λία Δεληγιάννη, που ωστόσο βρίσκει με θετικό πρόσημο τον S&P 500 και πρωταθλητή (εβδομάδας) το ΧΑ.

Αλλη μία εβδομάδα θετικής διαφοροποίησης για το ελληνικό χρηματιστήριο έναντι των ευρωπαϊκών, παρά τις σημαντικές κόντρα τάσεις σε επιμέρους διεθνή μέτωπα, με το ΧΑ να διατηρεί τα σκήπτρα του πιο αποδοτικού επενδυτικού στοιχήματος από την αρχή του έτους.

Μεταξύ 1.255-1.260 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με την αξιολόγηση από τον οίκο Fitch -σήμερα το βράδυ- να έχει το ενδιαφέρον της. Σύμφωνα με τη Société Générale, ο αμερικανικός οίκος θα αναβαθμίσει την προοπτική της ελληνικής οικονομίας σε «θετική» από «ουδέτερη» -ανάλογη ενέργεια είχε γίνει από τη Standard & Poor's στις 21 Απριλίου-, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να έχει τις λεπτομέρειες.

Στον ρυθμό των ημερών traders, επενδυτές να κάνουν ακόμη ένα ανοδικό βήμα, αυτή την εβδομάδα, κατά 3,34% για τον ΓΔ έως την περιοχή των 1.560 μονάδων.

Σχεδόν διπλάσια η μεταβολή για τον Δείκτη Τραπεζών  σταθερά στην αναλογία Χ2 έναντι της αγοράς και των blue chips-, με την ευρύτερη ζώνη τιμών πέριξ των 1.020 μονάδων σημείο αναφοράς για την προσεχή εβδομάδα. Τρίτη-Τετάρτη η συνεδρίαση της Fed, Πέμπτη της ΕΚΤ, σε μία συγκυρία που το ελληνικό χρέος τιμολογείται ως οικονομίας με επενδυτική βαθμίδα.

Νωρίτερα το ελληνικό 10ετές στα 3,664%, έναντι 3,399% του αντίστοιχου ισπανικού και 3,1118% του πορτογαλικού. Κοντά σε ιστορικά χαμηλό το spread συγκριτικά με το ιταλικό.

Σε Alpha Bank (1,554), Mytilineos (30,16), Eurobank (1,515), Πειραιώς (2,95), AEGEAN (9,87) ο μεγαλύτερος τζίρος, ενθαρρυντική η υπεραπόδοση με αυξημένες συναλλαγές για mid caps των Πλαστικών Θράκης με 7,37% στα 4,88 ευρώ, Τεχνικής Ολυμπιακής με 6,33% στα 2,52 ευρώ, περιπτώσεις ενδεικτικές της διάχυσης ρευστότητας/ενδιαφέροντος και προς συγκεκριμένες εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με θετική ανάλυση της Eurobank Equities η ισχυρή αντίδραση για τον τίτλο των Πλαστικών Θράκης, σε αναμονή εξελίξεων (με το Πόρτο Καρράς) στην Τεχνική Ολυμπιακή. Με αγορές και στη μετοχή της ΕΧΑΕ, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να έχει το ρεπορτάζ για όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Γιάννος Κοντόπουλος. Αγορές και σε Intracom (2), Ideal Holdings (5,17), Intrakat (1,88).

Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή της Jumbo, με 1,83% στα 24,38 ευρώ -μία μέρα μετά τα σημαντικά πακέτα/σχετικές πληροφορίες στον ΧΑΜαιλέοντα-, νέα υψηλά για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (14,30) αλλά και ElvalHalcor (1,92).

Από τις 62 μετοχές με θετικό πρόσημο, στις 11:05, έναντι 22 με αρνητικό.

Στα 8,6 εκατ. η αξία συναλλαγών, χωρίς προσυμφωνημένη εντολή στα πρώτα 35' της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v