Νέα αναμέτρηση με τις 1.260 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Στο κόκκινο για μια ακόμη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, στήνονται άμυνες στην κρίσιμη στήριξη. Μεγαλύτερες απώλειες στις τράπεζες, πιέσεις για ΟΤΕ, Quest, Aegean, ΔΕΗ.

Νέα αναμέτρηση με τις 1.260 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, μόλις λίγα λεπτά κράτησε το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Αμέσως μετά, οι εν δυνάμει πωλητές πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, ο Δείκτης γύρισε σε αρνητικό έδαφος και μένει να φανεί αν στο υπόλοιπο των συναλλαγών θα ξανατεστάρει τη στήριξη των 1.260 μονάδων, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, ιδιαίτερα αν επιβαρυνθεί και το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου, «οι traders θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες και μένει να φανεί αν αυτά έχουν προεξοφληθεί από τις τρέχουσες αποτιμήσεις, ενώ αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία της Αγοράς είχε και η είδηση για αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση ήπια ανοδικά, αναρριχόμενος μέχρι τις 1.275,81 μονάδες, όμως το γύρισμα σε αρνητικό πρόσημο είχε ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση μέχρι τις 1.261,5 (-0,94%), δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Ο τζίρος στα χθεσινά επίπεδα, φθάνει στα 14 εκατ., από τα οποία τα 0,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ).

Centric (+2,31%) και ΚΛΜ (+1,26%) ξεχωρίζουν από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ενώ από τους δεικτοβαρείς τίτλους, με οριακά θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι ΕΕΕ (+0,19%), ΕΥΔΑΠ (+0,63%) και ΜΠΕΛΑ (+0,44%).

Από τις μετοχές που πιέζονται προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΑΛΦΑ (-1,48%), ΕΥΡΩΒ (-1,06%), ΠΕΙΡ (-2,24%), ΑΡΑΙΓ (-1,82%), ΔΕΗ (-1,35%), ΕΛΧΑ (-1,22%), ΚΟΥΕΣ (-5,11%), ΛΑΜΔΑ (-1,29%), ΜΟΗ (-1,44%), ΟΤΕ (-1,23%) και ΟΤΟΕΛ (-1,87%).

Η προσοχή των traders στη στήριξη των 1.260 μονάδων και μένει να φανεί αν η προσέγγισή της θα ενεργοποιήσει και σήμερα πρωτοβουλίες των “buyers”.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση του Δείκτη προς το ψυχολογικό όριο των 1.250 μονάδων, ιδιαίτερα αν ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών παραμείνει χαμηλότερα από τη στήριξη των 985 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v