Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο 20άρης «βάζει πλάτη» στην περιφέρεια

Με σύσσωμο τον 20άρη στο «πράσινο», δίνεται η ευκαιρία σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση να χαρίσουν μια ακόμα συνεδρίαση έντονων συγκινήσεων στους εναπομείναντες θαυμαστές τους.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Σε θετικό βηματισμό δείχνουν να κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ακόμα καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η Σοφοκλέους, έστω και αν ο μέχρι στιγμής τζίρος 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης θεωρείται ελαφρώς ενισχυμένος και αφήνει υπόνοιες πως κάποιο εκμεταλλεύονται την ανοδική εκκίνηση για να κατοχυρώσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο των μετοχών του 20άρη κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ ξεχωρίζει το +4,3% για τον Μυτιληναίο, το +3,04% της Βιοχάλκο, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινούνται ΔΕΗ, Intralot, Alpha Bank, Αγροτική και Κύπρου.

Καθίσταται ευνόητο ότι ο δείκτης βρίσκεται κοντά στο υψηλό ημέρας, με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ ο τζίρος όπως είπαμε ελαφρώς ενισχυμένος φθάνει τα 26 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,4 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές κυρίως λόγω δυο πακέτων του ΟΤΕ (100.000 τεμάχια στα 11 ευρώ) και της Jumbo (49.459 τεμάχια στα 6,26 ευρώ).

Στα μέχρι στιγμής εντυπωσιακά και το γεγονός ότι μόλις 10 μετοχές και συγκεκριμένα Χατζηκρανιώτη, Μπενρουμπή, Mediterra, Ναύπακτος, Δίας, Mevaco, Lavipharm, Πετρόπουλος, Creta Farm και Εμπορική, κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

Ασφαλώς και όλα ακόμα δείχνουν ανοικτά και πάρα πολλά, όπως προαναφέρθηκε, θα κριθούν μετά τις 15:30, όμως για μια ακόμα συνεδρίαση δεν μπορεί παρά να σημειωθεί το ενδιαφέρον που παρατηρείται για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης και το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις έχει ήδη δώσει αξιόλογα ημερήσια κέρδη και με αξιοσημείωτες συναλλαγές.

Για τον FTSE 20 παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v