Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανω των 2.300 με πολυφωνία στην άνοδο

Κρατά τα κέρδη του το ΧΑ, με τον ΓΔ πάνω από τις 2.300. Κέρδη για Εθνική και λοιπές τραπεζικές δυνάμεις. Σχετική κινητικότητα στα μικρομεσαία. Ζητούμενο το 1.200άρι για τον FΤ 20.

Κρατούν οι αντοχές στην Εθνική, συνεχίζονται οι βοήθειες από Eurobank-Alpha Bank παραμένουν οι εφεδρείες της ΔΕΗ του ΟΠΑΠ, ενώ τελευταία έχει ΄΄επιστρατευθεί΄΄ και ο ΟΤΕ.

Όλα αυτά με τον Γενικό Δείκτη στις 2.329 και τον Ftse20 στις 1.198 μονάδες με συναλλαγές περίπου 90 εκατ. ευρώ και την σχέση ανοδικών-καθοδικών να διαμορφώνεται σε 3 προς 1 με 150 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά.

Ενθαρρυντική θεωρείται και η κινητικότητα που παρατηρείται στα μεσαιό-μικρά, σε αρκετές περιπτώσεις με αξιόλογη συναλλακτικότητα και διαμόρφωση ανοδικής τάσης για περίπου 15-20 τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Η Εθνική στα 19,74 ευρώ, η Eurobank στα 8,73 η Alpha Bank στα 9,35 ευρώ, ενώ συναλλαγές περισσότερες του ενός εκατομμυρίου τεμαχίων έχουν γίνει σε 15 μετοχές από τις οποίες τρεις συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη-μεσαία κεφαλαιοποίηση (οι υπόλοιπες είναι όλες του 20άρη).

Σίγουρα η σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να ειδωθεί ως εντελώς ξεχωριστή από την χθεσινή, ενδεικτική των όσων περιμένει η αγορά εν όψει των νέων μετοχών της Εθνικής, με το διήμερο 30-31/7 να θεωρείται εξαιρετικής σημασίας και για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Η συγκέντρωση τόσων δυνάμεων γύρω από την Εθνική, τις τράπεζες τόσο στις αγοραπωλησίες μετοχών (στην υποκείμενη) όσο στις αγορές σύνθετων προιόντων προοιωνίζεται ΄΄ξέσπασμα΄΄της τάσης προς τη μία είτε την άλλη κατεύθυνση.

Οσοι εκτιμούν, πως σχετικά άμεσα οι αγορές θα κινηθούν προς ακόμη έναν ανοδικό κύκλο ενισχύουν τις θέσεις ΄΄αγορών΄΄ τους βάζοντας τον πήχη αρκετά υψηλότερα. Για παράδειγμα οι ΄΄αγοραστές΄΄ θεωρούν εφικτό το ενδεχόμενο αντίδρασης της Εθνικής προς τα 22-24 ευρώ (!) και επαναπροσέγγισης των 1.271 μονάδων για τον Ftse20.

Στην αντίπερα όχθη οι πωλητές θεωρείται, πως δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία λέξη τους, μαζεύουν τα…βόλια τους, τις δανεισμένες μετοχές και τα ΣΜΕ στον Ftse20, τη μετοχή της Εθνικής και της Eurobank και θεωρείται βέβαιο πως θα επιχειρήσουν ακόμη έναν γύρο επίθεσης, πριν κλείσουν τις θέσεις τους.

Για να έχουμε καθαρούς λογαριασμούς και επειδή τις τελευταίες ημέρες κάποια σχόλια ειπώθηκαν και περισσότερα ακούστηκαν ο γράφων παραμένει ΄΄ένθερμος οπαδός της υποκείμενης αγοράς΄΄ , αποφεύγει όπως ο…διάβολος το…λιβάνι το shortάρισμα και ποντάρει στο σενάριο των αγοραστών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v