Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις «δαγκάνες» της Εθνικής οι… αρκούδες

Τον εγκλωβισμό των «πωλητών» επιχειρούν στην Εθνική, με τις αποδόσεις να εκτινάσσονται μέχρι 2,4% για τον ΓΔ. Στις 1.200 μονάδες ο FTSE 20. Στο 6 προς 1 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών. Σημαντικά κέρδη για Alpha, Eurobank, MPB.

Εγκλωβισμός των πωλητών, και εν πάσει περιπτώσει όσων πόνταραν σε υποχώρηση της τιμής προς τα 17,8-18,2 ευρώ επιχειρείται στην Εθνική Τράπεζα.

Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά επιτυχές για εκείνους, που είχαν οργανώσει την άμυνα τους με βάση τα 18,5 ευρώ οδηγώντας σταθερά την τελευταία ώρα τους shortάκηδες σε αγορές μετοχών της Εθνικής από την υποκείμενη προκειμένου να καλύψουν τα νώτα τους.

Μια χαρά, καθώς η κίνηση τακτικής των Εθνικάριων (και κυρίως των ξένων συνεργατών του ομίλου) αποφέρει απόδοση μέχρι 4,6% καθώς η τιμή…εκτινάχθηκε μέχρι την κορυφή των 20,10 ευρώ.

Μια χαρά και για όσους κυνηγούν την ενδοσυνεδριακή διακύμανση, αφού στο εύρος των 18,9-20,1 ευρώ πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 25 εκατ. ευρώ με την απόκλιση να φτάνει μέχρι το 6,25% (!).

Είναι θετικό να βγαίνει ρευστότητα και υπεραξίες και από το ημερήσιο-ενδοσυνεδριακό παιχνίδι εάν μέρος της ανατροφοδοτείται στο Σύστημα και μένει στην αγορά.

Είναι θετικό το ότι ανταποκρίνονται άλλες τραπεζικές δυνάμεις και μετοχές του FTSE 20, της μεγάλης κεφαλαιοποίησης καλλιεργώντας κλίμα και διάθεση. Ο 20άρης πλησιάζει και πάλι τις 1.200 μονάδες, δηλαδή απομακρύνεται και άλλο από την κρίσιμη περιοχή των 1.156 μονάδων, δίνοντας νέα ώθηση σε ένα όλο και ευρύτερο μέρος του ταμπλώ.

Αυτό αποτυπώνεται τόσο στην σχέση ανοδικών-καθοδικών (στο 6 προς 1 από το αρχικό 3 προς 1) όσο και στην συναλλακτικότητα συγκεκριμένων μετοχών του μεσαίου-μικρού χώρου.
Ηδη για περίπου 40 εισηγμένες η απόδοση ξεπερνά το 4% φτάνοντας μέχρι το 11,4% των Πλαστικών Θράκης.

Υψηλή απόδοση (με σχετικά καλές συναλλαγές) αποφέρουν οι Κούμπας, ΣΑΤΟ, Ελγέκα, Μαίλλης, Χατζηιωάννου, ΒΙΟΤΕΡ, Centric, Intrakat, Νηρέας, ΑττιΚατ κ.α από αυτή την κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v