Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση στη Σοφοκλέους με το βλέμμα σε ΤΤ

Στον ρυθμό των εξελίξεων για το ΤΤ, που όπως φαίνεται θα είναι άμεσες, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κατοχυρώνουν θέσεις και αναμένουν. Τα κρίσιμα σημεία της τεχνικής ανάλυσης και οι κινήσεις στις τράπεζες.

Στον ρυθμό των εξελίξεων για το Τ.Τ., που όπως φαίνεται θα είναι άμεσες, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κατοχυρώνουν θέσεις και αναμένουν.

Μετά τις 11.30-11.35 οι απώλειες για βασικούς δείκτες και μετοχές διευρύνθηκαν, πιέζοντας τον Γ.Δ. χαμηλότερα της πρώτης ασθενούς στήριξης των 970 μονάδων. Πιέσεις που προκλήθηκαν με αφορμή το Τ.Τ., την αποκλίνουσα διακύμανση της Εθνικής και της Alpha Βank, σε συνδυασμό με τα σημαντικά κέρδη που αποκτήθηκαν σε διάστημα μόλις 5-6 συνεδριάσεων.

Από τεχνική πλευρά, είναι ενθαρρυντικό πως μετά τις 11.55 ο Ftse Large Cap επανέκτησε επαφή με το εύρος των 330-335 μονάδων, τη στιγμή που ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις απώλειες, δεν έχανε τις 240 μονάδες.

Εύλογα, τον ρυθμό στη συνεδρίαση τον δίνουν οι εξελίξεις από το μέτωπο του ΤΤ, που από ώρα σε ώρα "κρύβουν" ανατροπές. Έτσι, μετά τις 12:40 απώλειες σημείωναν και οι δυο μετοχές των Εθνικής-Alpha Bank, καθώς τα νεότερα από το μέτωπο ήταν αμφίσημα.

Η Alpha Bank μπορεί να υπέβαλλε χθες βελτιωμένη κατά τι προσφορά, θα πρέπει όμως να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και με το... αφτί στο ΤΧΣ, καθώς δεν αποκλείονται ανατροπές.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι σημείωναν πως με γνώμονα τον κανόνα της προεξόφλησης το... ταμπλό δείχνει να κλίνει προς τον έναν ή τον άλλον διεκδικητή. Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα έχουμε νεότερα, καθώς στο ΤΧΣ οι συσκέψεις είναι συνεχείς από το πρωί.

Αφορμής δοθείσης η κατοχύρωση θέσεων έχει επεκταθεί στην πλειονότητα των μετοχών του... 25άρη με μεγαλύτερες απώλειες για τον ΟΤΕ και μικρότερες για τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ.

Από τις μετοχές της κατηγορίας ξεχωρίζουν (λίγο μετά τις 12.00) Βιοχάλκο, ΟΛΠ και Τιτάν.
Δυνάμεις που δεν αρκούν για να απορροφήσουν την απόλυτα φυσιολογική και συνάμα αναμενόμενη προσφορά, που βγαίνει κοντά στα υψηλά της αγοράς και σε ελάχιστη απόσταση από την κορυφή των 1.000 μονάδων.

Βραχυπρόθεσμα, και πάντα με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση, θα φανεί σύντομα εάν και σε ποιον βαθμό το Χ.Α. θα δοκιμάσει τις διαδοχικές ασθενείς στηρίξεις που διαμορφώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες της ανόδου και σε πρώτη φάση εκτείνονται προς την περιοχή των 950 μονάδων (χοντρικά).

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος αλλάζει χέρια σε ΕΤΕ-Alpha Βank.

Στα υπόψη οι πληροφορίες για ενδεχόμενη 6μηνη παράταση στην επιβολή του φόρου υπεραξίας. Περισσότερες λεπτομέρειες σε σχετκό θέμα του euro2day αλλά και στον σημερινό Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v