Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2024

Mytilineos: Το ρεκόρ και ο πήχης - Ο Αδωνις, ο Μάκης και η… ευρύχωρη ΝΔ - Tips για ΚΑΙΡΟΜΕΖ, ΚΛΜ, Βιοκαρπέτ

Mytilineos: Το ρεκόρ και ο πήχης - Ο Αδωνις, ο Μάκης και η… ευρύχωρη ΝΔ - Tips για ΚΑΙΡΟΜΕΖ, ΚΛΜ, Βιοκαρπέτ

MYTILINEOS: Τρεις συνεδριάσεις ήπιας διόρθωσης συμπλήρωσε μέχρι την Παρασκευή η μετοχή, ωστόσο χθες έβγαλε ισχυρή αντίδραση σπάζοντας το φράγμα των 38 ευρώ. Με κέρδη 2,35%, έκλεισε στα 38,4 ευρώ, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Πλέον ο τίτλος κινείται χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις.

Για τη μετοχή ο πήχης έχει μπει από αναλυτές πολύ υψηλότερα. Η Citi για παράδειγμα δίνει τιμή-στόχο τα 46 ευρώ, η Edison τα 45 ευρώ και η Πειραιώς Securities τα 44,5 ευρώ.

Υ.Γ. Χθες έγινε ένα πακέτο στη μετοχή. Αφορούσε 128.008 τεμάχια στην τιμή των 37,9 ευρώ. Η αξία στα 4,85 εκατ. ευρώ.

 

ΑΔΩΝΙΣ-ΜΑΚΗΣ: Αμφότεροι θήτευσαν δίπλα στον Γιώργο Καρατζαφέρη, αμφότεροι πήραν μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία, αμφότεροι είναι πρωτοκλασάτοι στα σχήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κεντρώοι και οι φιλελεύθεροι εντός της ΝΔ (που δεν τους χωνεύουν ιδιαίτερα, να μην το κρύψουμε) τους… τσουβαλιάζουν μαζί, ωσάν να ήταν Διόσκουροι. Ωστόσο στο θέμα του γάμου η θέση τους είναι αντιδιαμετρική.

Ο Άδωνις είναι στο στρατόπεδο των θετικών, σε σημείο που να παρίσταται μάλλον ως... εισηγητής στα χθεσινά «υποχρεωτικά σεμινάρια» (χαρακτηρισμός με βούλα Αντώνη Σαμαρά, όχι δικός μας), δηλώνοντας μάλιστα ότι «η ΝΔ έχει αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης στη Βουλή και την κοινωνία» και ότι δεν μπορεί αυτοί που απείχαν ή καταψήφισαν το 2015, να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης!

Ο Μάκης, όπως όλοι πλέον γνωρίζουν, όχι μόνο είναι στο αντίθετο στρατόπεδο για το θέμα του γάμου, αλλά και το τονίζει σε κάθε ευκαιρία. Σε σημείο που να λένε οι κακές γλώσσες ότι τις τελευταίες μέρες το πάνε με τον Σαμαρά «ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει».

Χθες ήταν απών από τα σεμινάρια, μαζί με -σημειώστε το αυτό- καμιά 15αριά βουλευτές ακόμη, καθώς οι παριστάμενοι ήταν περίπου 60.

ΥΓ: Περίεργη αίσθηση προκάλεσε χθες σε κάποιους από τους πιο δεξιούς του κόμματος, η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, που έχει κεντρικό ρόλο στα σεμινάρια περί γάμου, «εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην… ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε, είναι πολύ δύσκολο».

Καθόλου δεν την εκτίμησαν. Ούτε τις αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή για το «ανήκομεν εις τη Δύση».

 

ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο πρώην πρωθυπουργός τα έψαλε χθες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, αλλά ουδείς το παρεξήγησε, ως προσωπική βολή. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η... πεθερά.

Ειδικά μια αποστροφή της δήλωσης (των συνεργατών του βεβαίως βεβαίως) τα λέει όλα: «Πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα;».

 

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Εξι πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά είχε ο τίτλος. Χθες έβγαλε αντίδραση και μάλιστα με σημαντικό όγκο (3,11 εκατ. τεμάχια). Αναρριχήθηκε στο 0,1795 ευρώ με κέρδη 9,79%.

Εχει ακόμα, βέβαια, δρόμο μέχρι το 0,197 ευρώ, που ήταν το τοπικό υψηλό στις 3 Ιανουαρίου.

 

ΚΛΜ-INTRACOM PROPERTIES: Εννέα πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 11 μετρά ο τίτλος που χθες έκλεισε στο χαμηλό ημέρας (1,48 ευρώ), με απώλειες 4,52%.

Η πορεία είναι καθοδική από το 1,75 ευρώ με το οποίο αποχαιρέτησε την περασμένη χρονιά. Πέρυσι, πάντως, προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις, με την απόδοση το τελευταίο τρίμηνο να βρίσκεται στο 48%.

 

EUROBANK: «Η δική σας γενιά μπαίνει στην ακαδημαϊκή ζωή και, στη συνέχεια, στον επαγγελματικό στίβο, με τις προοπτικές να διαγράφονται σήμερα πολύ ευνοϊκότερες από ό,τι για τη γενιά που προηγήθηκε», επεσήμανε ο Φωκίων Καραβίας μιλώντας σε βραβευθέντες μαθητές στη χθεσινή εκδήλωση κατά την οποία ανακοινώθηκαν σημαντικές νέες πρωτοβουλίες της τράπεζας για την παιδεία.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν της οικονομικής επιβράβευσης αριστούχων (έχει διαθέσει 21 εκατ. ευρώ από το 2003 για τον σκοπό αυτό), η προσπάθεια του ομίλου εμπλουτίζεται με κινήσεις για τη διασύνδεση νέων με την αγορά εργασίας και ένα νέο μεταπτυχιακό σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

ΑΒΑΞ: Τη διανομή δωρεάν μετοχών σε στελέχη της διοίκησης του ομίλου (με όσα εξ αυτών είναι και μέτοχοι να προσπορίζονται το 30%) γνωστοποίησε χθες η κατασκευαστική.

Έκπληξη, ίσως, αποτέλεσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, σύζυγος της CFO του ομίλου, Αθηνάς Ηλιάδη, ο οποίος έλαβε bonus 60.000 μετοχών.

Πρόκειται, όπως μας είπαν από την εταιρεία, για εργαζόμενο στον όμιλο ΑΒΑΞ. Εξαιτίας ωστόσο του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, κατέστη υπόχρεος γνωστοποίησης της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, λόγω της συγγενικής σχέσης με τη CFO του ομίλου.

Μόνο που αν δεν μας απατούν οι πληροφορίες μας, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Είναι ο πολύ γνωστός παλαιότερα και στην Ελλάδα πρώην CEO της Τράπεζας Κύπρου, όταν η τελευταία ήταν ακόμα στις δόξες της.

 

MORGAN STANLEY: Το όνομα του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 155 προαγωγές στη θέση του γενικού διευθυντή (managing director) του αμερικανικού ομίλου.

Ο κος Κωστόπουλος ηγείται της ομάδας της Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες.

 

ΕΥΔAΠ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πολλοί λίγοι κατάλαβαν πώς είναι δυνατόν στο δίκτυο ύδρευσης μιας περιοχής να παρεισφρήσει πετρέλαιο, όπως συνέβη την Κυριακή στην πόλη της Ζακύνθου, ωστόσο η ΕΥΔAΠ το «έπιασε».

Στέλνει λοιπόν τεχνικό κλιμάκιο να διορθώσει τη βλάβη, έχοντας συνεννοηθεί με τον σήμο της πόλης και ασφαλώς με την ΔΕΥΑΖ (τη δημοτική υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής), προσφέροντας την τεχνογνωσία της.

Η παραπάνω κίνηση -αν και κοινωνικού χαρακτήρα- υπογραμμίζει τις δυνατότητες της ΕΥΔΑΠ να παίξει ευρύτερο ρόλο στις αντίστοιχες υποδομές περιφερειακών συστημάτων.

 

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Λύθηκε η απορία για την εκτίναξη των συναλλαγών στη μετοχή την προηγούμενη Πέμπτη, όταν και άλλαξαν χέρια πάνω από 250.000 «κομμάτια». Όπως έκανε γνωστό η εισηγμένη σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση, τρεις μέτοχοι προχώρησαν σε πωλήσεις σωρευτικού ύψους 200.000 μετοχών.

Πωλητές βγήκαν τόσο ο Ι. Καντώνιας και ο Γ. Καντώνιας (από 75.000 έκαστος), όσο και ο Αθ. Τσιάρας (διέθεσε 50.000 κομμάτια). Η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 3 ευρώ, με τη μετοχή έκτοτε να κινείται οριακά υψηλότερα.

Το ποσοστό είναι αμελητέο, κάτω του 1% συνδυαστικά. Μένει ωστόσο να βρεθεί ποιος τα… αγόρασε.

Υ.Γ. Αμετάβλητη έκλεισε χθες η μετοχή στα 3,03 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v