Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις διεθνείς αγορές

Η εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη καθορίζει τις προοπτικές για το β' τρίμηνο, λένε οι επενδυτές. Σήμερα τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, ανοδικά τα futures της Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις στις διεθνείς αγορές

Έκδηλη παραμένει η νευρικότητα στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά και τη νέα προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «πολύ δύσκολες» καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως επισήμαναν traders στο Marketwatch, οι αναταράξεις θα συνεχιστούν στις αγορές μέχρις ότου μειωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, κάτι που όμως δεν αναμένεται σύντομα.

«Αν και νομίζουμε πως οι αγορές έχουν πάνω-κάτω σταθεροποιηθεί και δεν είναι πιθανό να δούμε τις πολύ βίαιες διακυμάνσεις των τελευταίων δυο εβδομάδων, όταν οι αγορές κατέγραφαν κινήσεις 10-12%, ωστόσο η προοπτική για το υπόλοιπο τρίμηνο ή το β’ τρίμηνο βασικά θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί ο ρυθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη», σχολίαζε στο CNBC ο chief investment officer της UBS Global Wealth Management, Kelvin Tay.

Οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια σε δολάρια και ομόλογα, ενώ προετοιμάζονται για ακόμα χειρότερες ειδήσεις από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters θα ανέλθουν σε 3,5 εκατομμύρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,5%, απώλειες 0,9% κατέγραφε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, 1,28% για τον ASX, οριακά χαμηλότερα κινείται ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,33%, κατά 0,28% ο CSI και κατά 1,43% ο Kospi.

Στις ΗΠΑ, θετικά είναι τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, σημειώνοντας άνοδο περίπου 1,1-1,3%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v