Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Οι αμφιβολίες για το ενδεχόμενο συμφωνίας Σ. Αραβίας-Ρωσίας για το πετρέλαιο, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο παρατεταμένης ύφεσης, συντηρούν το αρνητικό κλίμα στις αγορές. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Πιέσεις λόγω πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι αμφιβολίες ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου.

Το κλίμα παραμένει αρνητικό, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού αυξάνει τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης παγκόσμιας οικονομικής κάμψης, και έτσι οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν την ασφάλεια του αμερικανικού δολαρίου και των ομολόγων.

Χθες, άλλωστε, η ζημιά που προκαλεί ο ιός στην παγκόσμια οικονομία, έγινε για μια ακόμα φορά εμφανής, καθώς στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ένας πρωτοφανής αριθμός ατόμων που αιτήθηκαν επίδομα ανεργίας -6,6 εκατομμύρια. Οι δε προβλέψεις που δημοσιοποίησε το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου έδειξαν πως το αμερικανικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά περισσότερο από 7% το β τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατά 0,89%, κατά 0,33% ο Shanghai Composite, κατά 0,27% ο CSI, κατά 0,6% ο Hang Seng και κατά 0,75% ο Kospi, ενώ ισχυρότερες είναι οι απώλειες για τον ASX, που καταγράφει πτώση 2,2%.

Αρνητικά και τα futures των Dow Jones, S&P 500, Nasdaq, που υποχωρούν κατά 1,15-1,35%.

Η τιμή του Brent κινείται 4,5% χαμηλότερα στα 28,60 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 6% χαμηλότερα στα 23,78 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v