Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Οι ενδείξεις για σταθεροποίηση της πανδημίας του κορωνοϊού βελτιώνουν το κλίμα στις αγορές, αν και οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν την ασφάλεια των ομολόγων. Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Η επιβράδυνση του αριθμού των θανάτων αλλά και των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού ενθαρρύνει τους επενδυτές, η προσοχή των οποίων τώρα στρέφεται στην πορεία των lockdown παγκοσμίως και την έκταση στην οποία μπορούν να αρθούν κάποιοι περιορισμοί χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για νέο κύμα μολύνσεων.

Πάντως, οι ανησυχίες για την ζημιά που προκαλεί η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν και έτσι οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν τοποθετήσεις σε «ασφαλή καταφύγια» όπως τα κρατικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων κινούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 2,73% στις 18.306 μονάδες. Κέρδη 4% για τον ASX στις 5.311 μονάδες, 2,7% για τον Kospi στις 1.772 μονάδες, 1,2% για τον Hang Seng στις 23.512 μονάδες. Τα χρηματιστήρια της Κίνας παραμένουν σήμερα κλειστά λόγω αργίας.

Ισχυρή άνοδο, περίπου 3,5%, καταγράφουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά, καθώς καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας για μείωση της παραγωγής τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν οι ανησυχίες για υπερπροσφορά πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 3,56% στα 27,33 δολάρια το βαρέλι και το Brent 1,88% στα 33,47 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v