Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές με την προσοχή στο Χονγκ Κονγκ

Εν αναμονή της αντίδρασης Τραμπ οι αγορές στην νομοθεσία της Κίνας που περιορίζει τις ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ. "Βουτιά" στη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας τον Απρίλιο.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στην Ουάσινγκτον και στην αντίδρασή της στην αύξηση του ελέγχου του Χονγκ Κονγκ από την Κίνα.

Χθες Πέμπτη, το κινεζικό κοινοβούλιο ψήφισε τη νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια στην πόλη, προκαλώντας ανησυχία για το μέλλον των ελευθεριών του Χονγκ Κονγκ και της λειτουργίας του ως χρηματοπιστωτικού κέντρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευτεί για «σκληρή» απάντηση, είπε πως θα πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα Παρασκευή συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού καταρράκωσε τη ζήτηση τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό για τα αυτοκίνητα και άλλα αγαθά που κατασκευάζονται στη χώρα.  

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,18% χαμηλότερα στις 21.877 μονάδες.

Πτώση 1,44% για τον δείκτη ASX στις 5.872 μονάδες και 0,72% για τον Hang Seng στις 22.965 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,25% στις 2.033 μονάδες, και οι δείκτες Shanghai Composite και CSI κατά περίπου 0,1% στις 2.848 και 3.860 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v