Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η επανεμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊόυ σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, κάνει επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η επανεμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως επηρεάζει αρνητικά την πεποίθηση των αγορών για ταχεία οικονομική ανάκαμψη, παρά το ότι η ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ έσπασε όλα τα ρεκόρ τον Μάιο.

Νωρίτερα σήμερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε στοιχεία για τις εξαγωγές της, που τον Μάιο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, ενώ σε χαμηλό 11ετίας και ο δείκτης κλίματος στον τομέα της μεταποίησης στη χώρα.

Ανησυχία προκαλούν και οι γεωπολιτικές εντάσεις, μετά τις αναφορές για 20 νεκρούς Ινδούς στρατιώτες σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν με Κινέζους στρατιώτες σε αμφισβητούμενη περιοχή, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,56% χαμηλότερα στις 22.455 μονάδες.

Κατά 0,21% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.925 μονάδες, κατά 0,33% ο CSI στις 4.001 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινείται περίπου 0,1% υψηλότερα στις 24.367 μονάδες, κατά 0,13% ο Kospi στις 2.140 μονάδες και κατά 0,84% ο ASX στις 6.109 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v