Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές παρά τη «βουτιά» του ιαπωνικού ΑΕΠ

Η πτώση-ρεκόρ που κατέγραψε η Ιαπωνική οικονομία στο τρίμηνο, αλλά και η επ' αόριστον αναβολή της επανεξέτασης της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας δεν "πτόησαν" τους επενδυτές.

Προς τα πρόσφατα υψηλά τους αναρριχώνται οι ασιατικές μετοχές, με ώθηση από τα κινεζικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν το πρόσφατο sell-off στα πιο μακράς λήξεως αμερικανικά ομόλογα θα συνεχιστεί και ίσως αμβλύνει κάπως τις πιέσεις στο δολάριο, όπως αναφέρει το Reuters.

Αξιοσημείωτα κέρδη στα κινεζικά χρηματιστήρια, παρά τις δηλώσεις του Τραμπ το Σαββατοκύριακο πως θα μπορούσε να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες όπως η Alibaba, μετά την απαγόρευση της TikTok, ενώ οι επενδυτές δεν φαίνεται να έδωσαν σημασία στην επ' αόριστον αναβολή της επανεξέτασης της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας, που είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Αρνητικό πρόσημο εμφάνισε το Τόκιο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την οικονομία της χώρας, που στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο συρρικνώθηκε κατά 27,87%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από την κρίση του 2008-2009.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,7% στις 23.128 μονάδες.

Κέρδη 2,43% για τον Shanghai Composite στις 3.441 μονάδες, 2,55% για τον CSI στις 4.824 μονάδες και 1,18% ο Hang Seng στις 25.479 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες 0,67% στις 6.220 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v