Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Το ράλι στον Nasdaq στήριξε τις ασιατικές αγορές, παρά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Τραμπ για αυστηροποίηση των περιορισμών στη Huawei.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες των επενδυτών για τις σινοαμερικανικές εντάσεις να «φρενάρουν» το θετικό κλίμα που δημιούργησε το χθεσινό ράλι στη Wall Street.

Χθες η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς στην κινεζική Huawei Technologies, με στόχο να πατάξει την πρόσβασή της σε εμπορικά διαθέσιμα τσιπ, κίνηση η οποία αναμένεται να διαταράξει τις παγκόσμιες αλυσίδες προμηθειών.

Από την άλλη πλευρά, όμως, το χθεσινό ράλι σε ρεκόρ υψηλό του Nasdaq και η νέα άνοδος του S&P 500 κοντά στο υψηλό του, έδωσαν ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,43% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,2% στις 23.051 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,17% ο Shanghai Composite στις 3.444 μονάδες, κατά 0,14% υποχωρεί ο CSI στις 4.808 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 25.333 μονάδες ο Hang Seng, κατά 0,81% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 6.268 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi καταγράφει πτώση 2,45% στις 2.348 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v