Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ενδείξεις για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας ψάχνουν οι επενδυτές. Υψηλότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία του Caixin/Markit για τον κινεζικό PMI τον Μάιο.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στην ανακοίνωση στοιχείων από Ευρώπη και ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, που πιθανότατα θα δώσουν ενδείξεις για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως σημειώνει το Reuters, η παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19 δεν είναι ομαλή, με τις εξαγωγές να αναζωογονούνται αλλά την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα να παραμένει περιορισμένη λόγω των νέων μέτρων περιορισμού των εξάρσεων της πανδημίας.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του Caixin/Markit για τον PMI της Κίνας, που τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 52, έναντι του 51,9 τον προηγούμενο μήνα και του 51,9 που ανέμεναν οι αναλυτές. Μια ημέρα πριν, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν πως ο PMI διαμορφώθηκε στο 51 τον Μάιο, έναντι του 51,1 που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,26% στις 28.787 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.613 μονάδες και 5.323 μονάδες αντίστοιχα οι δείκτες Shanghai Composite και CSI, ο δείκτης ASX κινείται λίγο χαμηλότερα στις 7.402 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,4% στις 3.216 μονάδες και κατά 0,55% ο Hang Seng στις 29.312 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v