Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Αυστραλίας. Διορθώνουν οι κινεζικές αγορές. Η προσοχή στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, που έτυχαν θετικής υποδοχής από τους επενδυτές ως ένδειξη συνεχιζόμενης ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομία του κόσμου.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, την Παρασκευή, καθώς μπορεί να δώσει ενδείξεις για τα σχέδια πολιτικής της Fed τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Στην Αυστραλία, τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε κατά 1,8% το α’ τρίμηνο του έτους έναντι του 1,5% που ανέμεναν οι αναλυτές, έδωσαν ώθηση στον δείκτη ASX.

Πιέσεις δέχεται η αγορά της Κίνας, κυρίως λόγω των απωλειών στις εταιρείες του τομέα υγείας, οι οποίες διορθώνουν μετά τη χθεσινή άνοδο που έφερε η ανακοίνωση του Πεκίνου για την πολιτική για τρίτο παιδί.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,24% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,5% υψηλότερα στις 28.960 μονάδες.

Πτώση 0,75% για τον Shanghai Composite και 1% για τον CSI, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,55% στις 29.311 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 3.220 μονάδες ο δείκτης Kospi, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,97% στις 7.463 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v