Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ευκαιρίες μετά το sell-off ψάχνουν οι επενδυτές. Στο επίκεντρο τα στοιχεία για την μεταποίηση εν μέσω της έξαρσης της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ψάχνουν για ευκαιρίες μετά το sell-off της περασμένης εβδομάδας, ενώ θετικά επιδρά στο γενικότερο κλίμα το γεγονός πως η Κίνα δεν ανακοίνωσε κανένα νέο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊου για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί σήμερα η ανακοίνωση προκαταρκτικών στοιχείων για τον τομέα μεταποίησης Αυγούστου, που θα δείξει πώς τα πάει η παγκόσμια ανάπτυξη εν μέσω της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, με τους αναλυτές να αναμένουν πως ιδιαίτερα στην Ασία η μεταποιητική δραστηριότητα θα «κατεβάσει ταχύτητα».

Ήδη τα στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση της ανάπτυξης της δραστηριότητας στα ιαπωνικά εργοστάσια τον Αύγουστο, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του περασμένου έτους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενισχύεται κατά 1,4% και κατά 1,81% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.499 μονάδες.

Κέρδη 1,4% για τον Shanghai Composite στις 3.475 μονάδες, 1,34% για τον CSI στις 4.832 μονάδες, 1,25% για τον Kospi στις 3.099 μονάδες και 1,67% για τον Hang Seng στις 25.267 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,44% στις 7.758 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v