Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν οι ευρωαγορές

Παραμένουν στο επίκεντρο τα αμερικανικά ομόλογα, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα «μέτωπα» της Ιταλίας και του Brexit. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές, μετά το διήμερο sell-off, ωστόσο οι επενδυτές εξακολουθούν να κινούνται επιφυλακτικά, με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed, εν μέσω προειδοποιήσεων από το ΔΝΤ αναφορικά με τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Η προσοχή το τελευταίο διάστημα έχει εστιαστεί στις αμερικανικές αγορές ομολόγων, με τις αποδόσεις των Treasuries να έχουν αγγίξει πολυετή υψηλά αυτήν την εβδομάδα, αυξάνοντας τα κόστη δανεισμού, κάτι που θεωρείται αρνητικό για τα εταιρικά μεγέθη και τις τιμές των μετοχών.

Οι αγορές παρακολουθούν ταυτόχρονα τις εξελίξεις σε Ιταλία και Βρετανία. Χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε πως δεν θα μπορέσει να παρέμβει σε περίπτωση ιταλικής κρίσης αν η χώρα δεν ζητήσει πρώτα διάσωση από την ΕΕ. στη Βρετανία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είπε χθες πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ για το θέμα των ιρλανικών συνόρων, πιθανόν να συνεχιστουν μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,36% στις 360 μονάδες, κατά 0,58% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.047 μονάδες, κατά 0,36% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.124 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.569 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,25% κινείται ο ιταλικός FTMIB στις 19.402 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που καταγράφουν άνοδο από 0,75% έως 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v