Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στις ευρωαγορές

Με απώλειες άνω του 1% κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο. Ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου μετά από 10 διαδοχικές πτώσεις. Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τεχνολογικό κλάδο που υποχώρησε 3,5%.

Ενδεικτικά, η μετοχή της SAP «βούλιαξε» 5,2% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Qualtrics έναντι 8 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπές στην προσφορά πετρελαίου προκειμένου να συγκρατήσει την πτώση των τιμών. Η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 1,2% στα 60,92 δολάρια. Αυτή είναι η πρώτη άνοδος μετά από 10 μέρες διαδοχικών πιέσεων.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να ακυρώσει το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας την οποία εισηγείται για το Brexit.

Το περίγραμμα της συμφωνίας ενδέχεται να μην είναι έτοιμο πριν από την Τρίτη, κάτι που καθιστά ολοένα λιγότερο πιθανό να συγκληθεί εντός του Νοεμβρίου έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έγκριση της συμφωνίας, κατά το δημοσίευμα, που επικαλείται κυβερνητική πηγή.

Παράλληλα, κατά 0,4% προβλέπεται να αναπτυχθεί η γαλλική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι οικονομολόγοι σημειώνουν ότι η οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί κατά περίπου 0,8% το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος του 1,7% που έχει θέσει η κυβέρνηση Μακρόν.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,01% στις 362 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,74% στις 7.053 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 1,77% στις 11.325 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 5.059 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,64% στις 9.076 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 19.055 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,4% στα 1.204 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,1270 δολ. από 1,1336 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v