Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη G20

Τη σινοαμερικανική σχέση παρακολουθούν οι επενδυτές, εν αναμονή Συνόδου G20 αυτή την εβδομάδα. Ομιλία Πάουελ σήμερα. Η Κομισιόν τείνει το χέρι στη Ρώμη, δηλώνει ο Μοσκοβισί. Η συμφωνία της Μέι είναι η καλύτερη, τονίζει ο βρετανός ΥΠΟΙΚ.

Ηπιες διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη σημαντική Σύνοδο των χωρών του G20, στην Αργεντινή, αυτή την εβδομάδα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,4%, στο Παρίσι ο CAC 0,3% ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,4%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,2% ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κατά 0,4%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σε θετικό έδαφος κατά 0,4%.

Στο επίκεντρο η σινοαμερικανική σχέση. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στη Wall Street Journal  ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» να μην αυξήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα στο 25%. Το γεγονός ασκεί πιέσεις στις αγορές.

Ωστόσο, την Τρίτη ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς όπως τόνισε συνεχίζονται οι συζητήσεις με την κινεζική κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα, πριν την συνάντηση Τραμπ-Σι στη G20.

Παραμένοντας στις ΗΠΑ, οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, που θα μιλήσει σήμερα για το πλαίσιο της Fed σχετικά με την χρηματοοικονομική σταθερότητα, στο Economic Club της Νέας Υόρκης.

Το ενδιαφέρον παραμένει και στο Brexit. Το σχέδιο της Τερέζα Μέι για το Brexit είναι το καλύτερο που υπάρχει, ο βρετανικός λαός επιθυμεί να φύγει από την ΕΕ αλλά δεν θέλει να γίνει πιο φτωχός, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.

«Δεν προσπαθώ να τρομάξω κανέναν, αλλά η έξοδος χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να συμβεί, εάν δεν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία από το κοινοβούλιο, είμαστε σε αχαρτογράφητο έδαφος. Θα πουλήσουμε τη συμφωνία της Μέι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ιταλικό μέτωπο, η ιταλική κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να τροποποιήσει το σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2019 προκειμένου να αποφύγει μια διένεξη με τις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να τείνει το χέρι στην Ρώμη, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Επιτροπή είναι ανοιχτή στον διάλογο επειδή οφείλουμε να βρούμε μια λύση εντός κοινού πλαισίου. Και αυτό το κοινό πλαίσιο είναι η ευρωζώνη, της οποίας οι κανόνες δεν είναι ούτε άτεγκτοι, ούτε χαζοί. Έχουν ευελιξία», σημείωσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,13% στο $1,1278.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,5% στα 52,35 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με κέρδη 1,32% φτάνει στα $61,03.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v