Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στις ευρωαγορές

Αμετάβλητος έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Οριακές απώλειες στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Τέταρτη σερί πτώση για το ευρώ.

Με οριακές διακυμάνσεις κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο συνέδριο των G20 στην Αργεντινή και στην επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίγκ.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων μετά τις απειλές κατά της GM, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να φτιαχτούν περισσότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ αν εφαρμόζονταν δασμοί στις εισαγωγές.

Πίσω στην Ευρώπη, «το Brexit θα έχει κόστος για την βρετανική οικονομία, όποιο και αν είναι το σενάριο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση σε έκθεση που προτάσσει το γεγονός ότι η συμφωνία την οποία διαπραγματεύθηκε η Τερέζα Μέι θα περιορίσει τις ζημίες.

Την ώρα που η ψηφοφορία των Βρετανών βουλευτών επί της συμφωνίας του Brexit , που ορίσθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου, απέχει πολύ από το να έχει κριθεί, η έκθεση της βρετανική κυβέρνησης τονίζει ότι μία έξοδος χωρίς συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ κατά 9,3% σε 15 χρόνια.

"Το προσχέδιο του Ιταλικού προϋπολογισμού, για το 2019, χρειάζεται ουσιαστική διόρθωση", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στη Γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" και στην Ιταλική "La Stampa".

Κατά τον ίδιο, "τα αυξανόμενα επιτόκια στην Ιταλία έχουν επίπτωση στην πραγματική Οικονομία, στην εταιρική χρηματοδότηση, στην καταναλωτική πίστη και στις Τράπεζες".

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος στις 357 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,18% στις 7.004 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,09% στις 11.298 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 4.983 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,19% στις 9.102 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 19.115 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,2% στα 51,50 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.220 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα για τέταρτη μέρα έναντι του δολαρίου στο 1,1283 δολ. από 1,1292 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v