Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα πάνω από 3% για τον DAX

Στο πράσινο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας. Ισχυρά κέρδη για τον εξορυκτικό τομέα και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ράλι πραγματοποίησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή μετά το χθεσινό sell off που πυροδότησε η βουτιά της Apple.

Tα κέρδη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων διευρύνθηκαν μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πραγματοποίησε ράλι 2,8%, με όλους τους τομείς να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Για την εβδομάδα έκλεισε με κέρδη 2,1%.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε 3,3% υψηλότερα στις 10.767 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 2,1% στις 6.837 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 πραγματοποίησε άνοδο 2,72% στις 4.737 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε 3,1% υψηλότερα στις 18.831 μονάδων, ενώ ο ισπανικός IBEX σημείωσε άνοδο 2,5% στις 8.737 μονάδες.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 312.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 177.000 θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, ισχυρή άνοδο κατέγραψε το μέσο ωρομίσθιο. Συγκεκριμένα, ο μέσος μισθός ενισχύθηκε κατά 0,4% τον τελευταίο μήνα του έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 0,3%.

Τα θετικά νέα από την αμερικανική αγορά εργασίας ενίσχυσαν το κλίμα αισιοδοξίας που είχε δημιουργηθεί από τα νέα ότι διαπραγματευτές των ΗΠΑ θα βρίσκονται στο Πεκίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη (7η και 8η Ιανουαρίου) για το πρώτο τετ-α-τετ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του εξορυκτικού τομέα, ο οποίος έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v