Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις βαριές απώλειες

Στήριξη από τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall. Σε «bear market» ο DAX, σε πορεία για τη χειρότερη χρονιά από το 2008 και για το χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2016. Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση την Ιαπωνία. Ενισχύεται το ευρώ.

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις βαριές απώλειες

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με το βλέμμα στην πορεία της Wall Street.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 2,3%, στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 2%. Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο υψηλότερα κατά 1,5%, όπως και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη (+1,6%). Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 2,08%.

Εντυπωσιακή ήταν χθες η επιστροφή των αγοραστών στην αμερικανική αγορά, στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης, όπου ο Dow Jones κατέγραψε ισχυρά κέρδη αν και νωρίτερα «βούλιαζε» 611 μονάδες. Θετικός και ο Nasdaq.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είχε σημαντικές απώλειες χθες, με τον DAX να κλείνει στο μείον 2,4%. Ο δείκτης έχει περάσει σε «bear market», είναι χαμηλότερα περίπου 22% από το πιο πρόσφατο υψηλό 52 εβδομάδων. Βρίσκεται επίσης σε πορεία για τον χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2016 και για την χειρότερη χρονιά από το 2008.

Στα εταιρικά νέα, η ρωσική εταιρεία αλουμινίου Rusal τοποθέτησε τον Jean-Pierre Thomas στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ως μέρος της συμφωνίας αναδιάρθρωσης για να μπει τέλος στις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της.

Kέρδη στα μεγαλύτερα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση την αγορά της Ιαπωνίας, αντλώντας επίσης στήριξη από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street.

Στην αγορά συναλλάγματος, κέρδη 0,3% για το ευρώ, στο 1,1466 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v