Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Με άνοδο 2% αποχαιρέτησε την εβδομάδα ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Ισχυρά κέρδη και στις αγορές σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Ανακάμπτει το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές μετά τις βαριές απώλειες της Πέμπτης.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 2,02% στις 336 μονάδες, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2,27% στις 6.733 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 1,71% στις 10.558 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,74% στις 4.678 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 1,55% στις 8.493 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 1,44% στις 18.324 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο DAX 30 οδεύει για τις μεγαλύτερες ετήσιες απώλειες των τελευταίων δέκα ετών και συγκεκριμένα κατά 18%.

Στο μεταξύ, επιβραδύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στις πιο πολυπληθείς περιοχές της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, όπως μεταδίδει το CNBC.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία διαμορφώθηκε στο 1,8% από 2,4% έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Στη Βαυαρία, δεύτερο πιο πολυπληθές κρατίδιο, ο ετήσιος πληθωρισμός φτάνει στο 2,2% μετά το 2,7% του προηγούμενου μήνα.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τρίτο κρατίδιο στη σειρά από άποψη πληθυσμού, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2% από 2,7% σε ετήσια βάση.

Στη Μεγάλη Βρετανία, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος-της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία -τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα The Independent ότι το θέμα είναι «το πότε, όχι το εάν» θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης των Συντηρητικών υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι με στόχο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Για τον Κόρμπιν, αυτό θα είναι αναπόφευκτο αν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στο σχέδιό της για το Brexit.

Στο εταιρικό μέτωπο, η ρωσική εταιρεία αλουμινίου Rusal τοποθέτησε τον Jean-Pierre Thomas στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ως μέρος της συμφωνίας αναδιάρθρωσης για να μπει τέλος στις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει 1,3% στα 45,19 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει οριακή πτώση 0,1% στα 1.280 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1445 από 1,1433 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v