Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Πτώση 1,6% στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας τον Δεκέμβριο. Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη της BΝP Paribas το 2018. Στο επίκεντρο η ομιλία του Τραμπ για την Κατάσταση της Ενωσης. Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κυμαίνονται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ακόμη ένα σετ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στη Φρανκφούρτη ο DAΧ υποχωρεί 0,3%,σ το Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,4%.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ γύρισε θετικά κατά 0,6%, όπως και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 0,1%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ενωσης, στην οποία δεσμεύτηκε να ανοικοδομήσει το συνοριακό τείχος, σχέδιο που καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί και έγινε αφορμή για το πιο παρατεταμένο shutdown του ομοσπονδιακού κράτους στην αμερικανική ιστορία, θα οικοδομηθεί τελικά. 

«Θα φροντίσω να οικοδομηθεί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος. «Τα τείχη δουλεύουν και σώζουν ζωές», πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βιετνάμ την 27η και την 28η Φεβρουαρίου, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών που έχουν σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγκγιάνγκ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία, ενισχύοντας την άποψη που θέλει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία  κατεβάζει ταχύτητα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα made in Germany συμβόλαια για προϊόντα κινήθηκαν αρνητικά κατά 1,6%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα ενισχυθούν κατά 0,3%. 

Τον Νοέμβριο είχαν επίσης υποχωρήσει κατά 1%, σημειώνοντας τότε την πρώτη αρνητική κίνηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα καθαρά κέρδη της BNP Baribas για την περασμένη χρονιά έφτασαν τα 7,53 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Σύμφωνα με τη Refinitiv, οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 7,43 δισ. για το 2018.

«Bουτιά» 56% σημείωσαν τα κέρδη της γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re, τους τρεις τελευταίους μήνες του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, φτάνοντας στα 238 εκατ. ευρώ, καθώς ο όμιλος δέχθηκε πλήγμα από τις φωτιές στην Καλιφόρνια του Νοεμβρίου και τις αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές στα τέλη της χρονιάς.

Για όλη τη χρονιά, η Munich Re ανακοίνωσε εξαπλάσια αύξηση κέρδους, στα 2,3 δισ. ευρώ, καθώς οι συνολικές απώλειες που σχετίζονταν με φυσικές καταστροφές ήταν σημαντικά λιγότερες σε σύγκριση με το 2017.

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με τις περισσότερες να είναι κλειστές για τον εορτασμό του Σεληνιακού Νέου Έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v