Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ηπια σχόλια από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην αύξηση επιτοκίων, εάν χρειαστεί. Στο επίκεντρο και το Brexit, καθώς οι Βρετανοί βουλευτές θα προχωρήσουν σήμερα σε ενδεικτικές ψηφοφορίες.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται κατά 0,5%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υψηλότερα κατά 1%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ βρίσκεται σε θετικό έδαφος (+0,8%).

Η προσωρινή επιβράδυνση δεν προμηνύει απαραίτητα ύφεση, τόνισε σε ομιλία του σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη ο Μάριο Ντράγκι. 

«Από το 1970, έχουν υπάρξει 50 φορές που σημειώθηκε επιβράδυνση κατά δύο συνεχόμενα τρίμηνα και μόνο τέσσερις υφέσεις. Τα ρίσκα για τις οικονομικες προοπτικές της ευρωζώνης παραμένουν πτωτικά, αλλά ο στόχος του πληθωρισμού θα επιτευχθεί», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ έκανε ήπια σχόλια, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην αύξηση επιτοκίων, εάν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα, διατηρούνται οι ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση. Η αμερικανική αγορά ομολόγων έχει δώσει σήμα τις τελευταίες ημέρες για επικείμενη ύφεση, με την απόδοση του 10ετούς Treasury να υποχωρεί χαμηλότερα από αυτή του 3μημου εντόκου, την τελευταία εβδομάδα, για πρώτη φορά από το 2007.

Η άνοδος του επιτοκίου του 10ετούς Treasury έδωσε στους επενδυτές κάποια ανακούφιση, αλλά η ανάκαμψη ήταν μικρή, διατηρώντας το χαμηλότερα από το yield του 3μηνου.

Στο επίκεντρο παραμένει και το Brexit, καθώς οι Βρετανοί βουλευτές θα προχωρήσουν σήμερα σε ενδεικτικές ψηφοφορίες για το «διαζύγιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v