Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις προβλέψεις της Fed για την οικονομία των ΗΠΑ καθώς και τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, να είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν τους επενδυτές.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες που προκαλούν οι συγκρατημένες προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα αναφορικά με το Brexit, να επιβαρύνουν το κλίμα.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα την Τετάρτη εγκατέλειψε τα σχέδιά της για αύξηση των επιτοκίων φέτος, επικαλούμενη την επιβραδυνόμενη οικονομική δραστηριότητα, ενώ και η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, λέγοντας πως οι οικονομικές προοπτικές θα «συνεχίζουν να εξαρτώνται σημαντικά» από τη «φύση και τον χρόνο» του Brexit, όπως αναφέρει το CNBC.

Χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να παρατείνει την ημερομηνία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, λέγοντας όμως πως η διάρκεια της παράτασης θα εξαρτηθεί από το αν η Βουλή εγκρίνει το σχέδιο της Μέι για το Brexit την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος πρόεδρος βρίσκεται στη Ρώμη, για να υπογράψει με την Ιταλική κυβέρνηση τη συμφωνία ένταξης της Ιταλίας στην πρωτοβουλία «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος», ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τετραμερής σύνοδος Μέρκελ-Μακρόν-Γιούνκερ και Σι με θέμα τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα.  

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για τον PMI βιομηχανίας και υπηρεσιών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,28% υψηλότερα στις 381 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,14% στις 7.344 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.395 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο 0,5% στις 11.592 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v