Το εμπόριο δίνει αισιοδοξία στις ευρωαγορές

Πρόοδος καταγράφεται στις εμπορικές συνομιλίες Πεκίνου-Ουάσιγκτον. Το κλίμα συγκρατεί η νευρικότητα για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Τουλάχιστον μέχρι τις 12 Απριλίου θα καθυστερήσει το Brexit. Πτώση 2,5% για την τουρκική λίρα.

Το εμπόριο δίνει αισιοδοξία στις ευρωαγορές

Στις εξελίξεις των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στο trading της Πέμπτης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για πρόοδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Κίνα έκανε «πρωτοφανείς» προτάσεις για να καθησυχάσει τις αμερικανικές ανησυχίες για τη μεταφορά τεχνολογίας. Αξιωματούχοι και των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για νέο γύρο συζητήσεων.

Το κλίμα συγκρατεί η νευρικότητα για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Οι αγορές ομολόγων έδωσαν σήμα την περασμένη εβδομάδα ότι ίσως επίκειται ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η απόδοση του 10ετούς Treasury πέρασε χαμηλότερα από αυτή του 3μηνου εντόκου, προκαλώντας αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων.

Στην Ευρώπη, τα φώτα παραμένουν στις εξελίξεις του Brexit. Η Βουλή των Κοινοτήτων έδωσε την έγκρισή της στην καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου τουλάχιστον μέχρι τις 12 Απριλίου, ενώ την πρόθεσή της να αποχωρήσει νωρίτερα από ό,τι σκόπευε, αποκάλυψε στους βουλευτές της η Τερέζα Μέι

Πτώση κατά 4% σημειώνει η τουρκική λίρα, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απότομης αρνητικής κίνησης, εν μέσω αυξημένων φόβων επιστροφής στην κρίση του περσινού καλοκαιριού.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει θετική κίνηση (+0,3%), στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,6%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται επίσης ανοδικά (+0,1%). Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,3%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται επίσης καθοδικά (-0,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v