Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές εν αναμονή Τζερόμ Πάουελ

Ενδείξεις για μείωση επιτοκίων από τον επικεφαλής της Fed, στη σημερινή του κατάθεση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναμένουν οι επενδυτές. Τηλεφωνική επικοινωνία ΗΠΑ-Κίνας για τις εμπορικές διαφωνίες τους.

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές εν αναμονή Τζερόμ Πάουελ

Σινιάλο για μείωση επιτοκίων, από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, επιθυμούν να λάβουν οι επενδυτές, μέσα από την σημερινή κατάθεση του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,17%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,6% χαμηλότερα, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται σταθεροποιητικά.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και η σινοαμερικανική εμπορική σχέση. Συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λιου Χε, είχαν ο εμπορικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, την Τρίτη, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα, σε δήλωσή του την Τετάρτη, την ώρα που όπως σημειώνει και το CNBC οι δύο πλευρές ξεκαθαρίζουν τις εμπορικές διαφωνίες τους.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με στόχο την επίλυση των διαφορών τους στο εμπόριο».

Ετήσια αύξηση 2,7% κατέγραψε ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στην Κίνα τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία (NBS).

Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς, ενώ η τιμή του δείκτη παρέμεινε σταθερή, μετά την αύξησή της, τον Μάιο.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών τραμμένη στις ΗΠΑ. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,15% χαμηλότερα στις 21.533 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v