Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, στις 30-31 Ιουλίου και οι αποφάσεις της για μείωση επιτοκίων. Δεν αναμένεται ωστόσο να προχωρήσει σε επιθετική κίνηση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες για επιθετική μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,1%. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται οριακά θετικά, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο ανοδικά κατά 0,1%.

Το επίκεντρο της αγοράς βρίσκεται στη Fed, την ώρα που δημοσίευμα της Wall Street Journal υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στις 30-31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και οι συνεχιζόμενες εμπορικές αβεβαιότητες θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις τους επόμενους μήνες.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, την Τρίτη θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα τριμηνιαία κέρδη της Hyundai Motor το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς το πιο αδύναμο τοπικό νόμισμα βοήθησε να ενισχυθούν τα έσοδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα νέα μοντέλα έδωσαν ώθηση στις εγχώριες πωλήσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 31,2%, στα 919,3 δισ. γουόν ($780,44 εκατ.), καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Στο μέτωπο των δεδομένων, απότομη πτώση σημείωσαν οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας τις πρώτες 20 μέρες του Ιουλίου, υποχωρώντας κατά 13,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με βασικές αιτίες τις χαμηλές παραγγελίες για ημιαγωγούς και τη συνεχιζόμενη αδύναμη παγκόσμια ζήτηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα προϊόντα ημιαγωγών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών εξαγωγών, κατέγραψαν 30,2% πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v