Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές. Κέρδη 2% για τον τραπεζικό τομέα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν υψηλότερα την Τρίτη μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1% στις 391 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 1,64% στις 12.490 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 5.618 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε 0,6% υψηλότερα στις 7.556 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 1,1% στις 21.954 μονάδες, ενώ ο IBEX έκλεισε με άνοδο 1,29% στις 9.281 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η ελβετική UBS ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,4 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τούτη ήταν η καλύτερη επίδοση της το δεύτερο τρίμηνο τα τελευταία εννιά χρόνια. Η μετοχή της τράπεζας έκλεισε με άνοδο 2%.

Η ισπανική τράπεζα Santander ανακοίνωσε πτώση 18% στα καθαρά κέρδη, μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε περίπου 4%.

Συνολικά ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης κινήθηκε 2% υψηλότερα.

Την καλύτερη επίδοση κατέγραψε ο τομέας των αυτοκινητοβιομηχανιών πραγματοποιώντας ράλι πάνω από 4%.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν και οι εταιρείες παραγωγής τσιπ, με την AMS να ενισχύεται 7%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v