Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 11 μηνών οι βρετανικές μετοχές μετά την εκλογή Τζόνσον

Εκλέχθηκε ο Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και του Ηνωμένου Βασιλείου. Περιορίζει την πτώση της η στερλίνα. Κέρδη $1,4 δισ. για τη UBS το δεύτερο τρίμηνο. Βουτιά 18% στα καθαρά κέρδη το Q2 για τη Santander.

Σε υψηλό 11 μηνών οι βρετανικές μετοχές μετά την εκλογή Τζόνσον

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, ενώ η στερλίνα υποχωρεί εν μέσω ανησυχιών για τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας και το πώς αυτός θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,6%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,5% επίσης.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,8%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,7%.

Ο Μπόρις Τζόνσον εκλέχθηκε αρχηγός των Τόρις και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, επιφορτισμένος με τη δέσμευση που ο ίδιος έχει κάνει, για υλοποίηση του Brexit μέσα σε τρεις μήνες.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναμετρήθηκε με τον νυν υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, με την ψηφοφορία να κλείνει χθες για τα μέλη των Τόρις.

Στο εταιρικό μέτωπο, καθαρά κέρδη ύψους $1,4 δισ. ανακοίνωσε η UBS για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, από 1,29 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα ενημέρωσε ότι αυτό ήταν το πιο υψηλό κέρδος δευτέρου τριμήνου από το 2010.

H ανοδική πορεία ήρθε παρά τις απώλειες που κατέγραψε και στην επενδυτική τραπεζική και στη διαχείριση πλούτου.

Πτώση 18% στα καθαρά κέρδη δευτέρου τριμήνου ανακοίνωσε η Santander την Τρίτη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω των έκτακτων δαπανών αναδιάρθρωσης από την απόκτηση της προβληματικής τράπεζας Banco Popular καθώς και λόγω της αδύναμης απόδοσης στη Βρετανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης με βάση την κεφαλαιοποίηση - η οποία απέκτησε την Banco Popular τον Ιούνιο του 2017 - ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,39 δισ. ευρώ για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τα 1,29 δισ.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,04%, στο $1,2474.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v