Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Τα κέρδη οδηγούν οι πληροφορίες που θέλουν την Κίνα να είναι αντίθετη σε δυνητική κορύφωση του εμπορικού πολέμου και πρόθυμη να λύσει το ζήτημα με ψύχραιμο τρόπο. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Κόντε. Στο επίκεντρο και το Brexit.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη.

Τα κέρδη οδηγούν οι πληροφορίες που θέλουν την Κίνα να είναι αντίθετη σε δυνητική κορύφωση του εμπορικού πολέμου και πρόθυμη να λύσει το ζήτημα με ψύχραιμο τρόπο.

Η ανοδική κίνηση έδωσε τη θέση της στην πιο προσεκτική έναρξη συνεδρίασης το πρωί, καθώς το ενδεχόμενο άτακτου Brexit και η δυνητική επικείμενη ύφεση, προκαλούσε νευρικότητα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,9%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,9%, στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 1,1%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,5%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ σημειώνει μεγαλύτερα κέρδη κατά 1,5%. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,8%.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον μονοπωλεί η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Στόχος του Μπόρις Τζόνσον είναι να μπλοκάρει τους βουλευτές από το να… μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, το οποίο φαίνεται ο ίδιος αποφασισμένος να το κάνει, εάν όλες οι άλλες κινήσεις αποτύχουν.

Να καταθέσει εφικτές προτάσεις για το διαζύγιο, το συντομότερο δυνατό, ζητάει η Κομισιόν, ενώ η κίνησή του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές.

Στην Ιταλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, έδωσε το πράσινο φως για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ιταλικής προεδρίας, μετά από τρεις περιπετειώδεις εβδομάδες.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ματαρέλα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και έδωσε νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από το Κίνημα των 5 Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα. Ορκισμένοι εχθροί στο παρελθόν, τα δύο κόμματα ξεκίνησαν συνομιλίες μετά την αποχώρηση της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά από την κυβέρνηση συνασπισμού και το αίτημά της για πρόωρες εκλογές.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε με ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν, το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς οι δυνατές επιχειρηματικές επενδύσεις βοήθησαν να αντισταθμιστεί η πιο ήπια καταναλωτική δαπάνη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε με 0,3% σε τριμηνιαία βάση, όπως και τους προηγούμενους τρεις μήνες. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα «τρέξει» με 0,2%

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα υποχωρεί 0,1%, στο $1,2196, ενώ το ευρώ καταγράφει οριακά κέρδη και αλλάζει χέρια στο 1,1084 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v