Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα κερδών στις ευρωαγορές

Η αισιοδοξία για το εμπόριο οδήγησε υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας σε θετικό τόνο έναν μήνα με έντονη μεταβλητότητα. αφότου η Κίνα φάνηκε να ρίχνει τους τόνους όσον αφορά τον εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,7%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Αυγούστου.

«Η κορύφωση του εμπορικού πολέμου δεν θα ωφελήσει την Κίνα, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τον κόσμο», πρόσθεσε. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε, ηρεμώντας τους επενδυτές.

«Η κατάσταση στο εμπορικό μέτωπο φαίνεται τεταμένη, αλλά στο ενδιάμεσο οι trader δεν έχουν πρόβλημα να επιστρέψουν στις αγορές μετοχών» ανέφερε ο Ντέιβιντ Μάντεν, αναλυτής στην CMC Markets στο Λονδίνο.

«Αν και τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα, μέχρι τώρα φαίνεται ότι οδεύουμε προς τον Σεπτέμβριο με μια αισιόδοξη διάθεση λόγω των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας» πρόσθεσε.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,85% στις 11.939 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 7.207 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,6% στις 5.480 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινήθηκε ανοδικά κατά 0,21%, ενώ ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο υποχώρησε 0,35%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Deutsche Wohnen πραγματοποίησε άλμα 9,6%. Άνοδο 7% κατέγραψε η μετοχή της δανέζικης Ambu.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Pandora βούτηξε 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v