Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα αναμένουν οι επενδυτές. Νομική στρατηγική κατά της αναβολής του Brexit έχει έτοιμη ο Τζόνσον. Αναπάντεχη άνοδος των γερμανικών εξαγωγών τον Ιούλιο. Ανοδικά και οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ηπιες διακυμάνσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το πολιτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν αναμονή συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,25%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης (+0,36%), στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται σε θετικό έδαφος (+0,06%).  

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται θετικά (+0,06%), ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,16%.

Η εφημερίδα Daily Telegraph δημοσίευσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει προετοιμάσει μία νομική στρατηγική για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τρίμηνη παράταση της διορίας για το Brexit –η προθεσμία για την προγραμματισμένη έξοδο από την ΕΕ λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι εξαγωγές της Γερμανίας σημείωσαν αναπάντεχη άνοδο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας ενισχύθηκαν κατά 0,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,5%.

Το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 20,2 δισ. ευρώ ($22,27 δισ.) μετά το καθοδικά αναθεωρημένο ποσό των 18 δισ. έναν μήνα νωρίτερα.

Ετήσια αύξηση 2,6% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων.

Το εμπορικό πλεόνασμα καταγράφηκε στα 239,6 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 33,79 δισεκατομμύρια δολάρια) τον προηγούμενο μήνα διευρυμένο κατά 41,8% από την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v