Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 για τρίτη διαδοχική μέρα. Οριακή πτώση για το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Υποχωρεί το ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να απαλλάξουν προσωρινά περισσότερους από 400 τύπους κινεζικών προϊόντων από δασμούς.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις -6,5 μονάδες από -7,1 μονάδες τον Αύγουστο.  Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν οριακή άνοδο στις -7 μονάδες.

Επιπλέον, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3% τον Αύγουστο στη Γερμανία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξηθεί περισσότερο, κατά 0,6%.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, οι τιμές στα εργοστάσια της χώρας κινήθηκαν 0,5% χαμηλότερα, σημειώνοντας επίσης μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη (-0,2%).

Στο μέτωπο του Brexit, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα συναντηθεί «τη Δευτέρα το απόγευμα» με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως έγινε σήμερα γνωστό από έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών θα λάβει χώρα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, την ώρα που η αποχώρηση των Βρετανών από την Ένωση προβλέπεται για τις 31 Οκτωβρίου.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,29% στις 392 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,16% στις 7.344 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,08% στις 12.468 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,56% στις 5.690 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,47% στις 9.179 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,02% στις 22.123 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,2% στα 58,81 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.510 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1002 από 1,1040 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v