Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Απόψε, ανακοινώνει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα τις αποφάσεις της για τα επιτόκια. Συγκρατημένες κινήσεις στις αγορές πετρελαίου, μετά την αισιοδοξία της Σαουδικής Αραβίας για αποκατάσταση της παραγωγής.

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Μικρές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των επιτοκίων απόψε από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Οι βαθιές διαφωνίες εντός της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για τις οικονομικές προοπτικές και το πώς θα πρέπει αυτή να αντιδράσει, δεν θα σταματήσουν τους αξιωματούχους της από το να μειώσουν τα επιτόκια, καθώς αναμένεται ότι θα υπάρξει μείωση 25 μονάδων βάσης.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,08%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC επίσης.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,1%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,3%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,1%.

Συγκρατημένες κινήσεις στις αγορές πετρελαίου, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου ενημέρωσε ότι έχει αποκατασταθεί η μισή από την παραγωγή που χάθηκε καθώς και ότι θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της παραγωγής μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε ότι η πλήρης παραγωγική ικανότητα των 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,13%, στα 59,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με κέρδη κατά 0,46%, διαμορφώνεται στα $64,85. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v