Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο εμφανίστηκε διχασμένο για την πορεία των επόμενων κινήσεων. Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης και μετά την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed).

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,4%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,6%, όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο.

Ο δείκτης Europe Stoxx 600 κερδίζει 0,3%.

Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο εμφανίστηκε διχασμένο για την πορεία των επόμενων κινήσεων.

Αν και η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό και η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, η Fed σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι μειώνει τα επιτόκια «λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις των διεθνών εξελίξεων στο οικονομικό outlook, καθώς και τις ασθενείς πληθωριστικές πιέσεις».

Στο επίκεντρο και η σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,75%, με ομόφωνη απόφαση.

Σε θετικό έδαφος τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη Fed και τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία διατήρησε την υφιστάμενη νομισματική πολιτικήτης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, στη συνεδρίασή της αποφάσισε να παραμείνουν τα επιτόκια στο -0,1%, ο στόχος για τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στο σχεδόν 0% και ο ρυθμός αγοράς asset στα 80 τρισ. γεν ($740 δισ.) τη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v