Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Θετικό πρόσημο για τους δείκτες IBEX και MIB σε Μαδρίτη και Μιλάνο. Πιέσεις στο πετρέλαιο.

Μικτά κινήθηκαν οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας και στο Brexit.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε την Δευτέρα ότι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας θα συνεχιστούν σε δύο εβδομάδες ενώ εξήγησε ότι η ακύρωση ταξιδιού κινέζων αξιωματούχων στην Μοντάνα έγινε κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, προκαλώντας την απορία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, μικρή άνοδο σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης τους γερμανικού ινστιτούτου ανήλθε στις 94,6 μονάδες από 94,3 τον Αύγουστο.Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του FactSet ανέμεναν ότι θα φτάσει στις 94,4 μονάδες.

Στο μέτωπο του Brexit, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε σήμερα ότι η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες πριν από το Brexit, ήταν παράνομη.

Έκρινε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει γιατί ήταν απαραίτητο να σταματήσει η λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

Σημείωσε επίσης ότι η αναστολή συνέβη σε αρκετά ασυνήθιστες συνθήκες, καθώς και ότι οι δικαστές του έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις.

“Η ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου εναντίον του, βάζει εμπόδια στην προσπάθειά του να κλείσει μία συμφωνία για το ‘Brexit”, τόνισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός. Ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε, ωστόσο, ότι έτσι όπως είναι ο Νόμος σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 389 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,47% στις 7.291 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,29% στις 12.307 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες μόλις 0,01% στις 5.628 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,27% στις 9.118 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,01% στις 21.901 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,5% στα 57,78 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.535 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται οριακά υψηλότερα έναντι του δολαρίου στο 1,0997 από 1,0995 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v