Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική αισιοδοξία στηρίζει τις ευρωαγορές

Σε δύο εβδομάδες θα συνεχιστούν οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον. Σήμερα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στη Βρετανία για την απόφαση Τζόνσον να κλείσει το κοινοβούλιο. Σταθερό το ευρώ, ανοδικά η στερλίνα.

Η εμπορική αισιοδοξία στηρίζει τις ευρωαγορές

Τις εξελίξεις στην εμπορική σχέση ΗΠΑ-Κίνας παρακολουθούν οι επενδυτές, την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε δύο εβδομάδες.

Μικτή η κίνηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία μεταποίησης της Ιαπωνίας ήταν αδύναμα. Βασικός δείκτης έδειξε ότι η δραστηριότητα στα εργοστάσια της χώρας συρρικνώθηκε με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών, τον Σεπτέμβριο.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, σήμερα αναμένεται η απόφαση του βρετανικού ανώτατου δικαστηρίου για το αν η κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει το κοινοβούλιο ήταν σύμφωνη με τον νόμο ή όχι.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,3%.

Ανοδικά και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη (+0,3%) όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο (+0,4%). Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει θετική κίνηση (+0,2%).

Στην αγορά συναλλάγματος η στερλίνα ενισχύεται ελαφρώς, στο 1,2441 δολάριο, ενώ το ευρώ σταθερό αλλάζει χέρια στο $1,0995.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v