Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μπερδεμένα τα μηνύματα από τις σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις. Δημοσίευμα των New York Times έδειχνε παραχωρήσεις του Τραμπ στη Huawei, την ώρα που κινεζική εφημερίδα μετέδωσε ότι οι συνομιλίες έχουν… κολλήσει.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Συγκεχυμένα μηνύματα έρχονται από το εμπορικό μέτωπο και τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος δημοσίευμα της South China Morning Post, σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε σκοπεύει να αποχωρήσει από τις συζητήσεις με την Ουάσιγκτον, την πρώτη κιόλας μέρα.

Η κινεζική εφημερίδα δημοσίευσε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, τη Δευτέρα και την Τρίτη, όταν οι συνομιλίες γίνονταν σε πιο χαμηλό πολιτικό επίπεδο.

Νωρίτερα, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις στη Huawei, γεγονός που οδήγησε τα ασιατικά χρηματιστήρια υψηλότερα.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, την Παρασκευή θα συναντηθούν οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το θέμα του Brexit.

Μεγαλύτερη πτώση, από αυτή που αναμενόταν, σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις προβλέψεις που θέλουν τη βουτιά στον τομέα της μεταποίησης να «σπρώχνει» τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στην ύφεση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότιοι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές υποχώρησαν κατά 1,8% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 18,1 δισ. ευρώ μετά την ανοδική αναθεώρηση του Ιούλιου (20,5 δισ. ευρώ).

Υπό το παραπάνω εμπορικό, οικονομικό και πολιτικό κλίμα και μετά τη θετική πρωινή έναρξη συνεδριάσεων:

*Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,4%

*Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,2%

*Στο Παρίσι ο CAC σημειώνει οριακές μεταβολές

*Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται καθοδικά κατά 0,1%

*Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης κατά 0,5%

*Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v