Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά το τηλεφώνημα ΗΠΑ-Κίνας

Οι δύο πλευρές είχαν ακόμη μία τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «την επίλυση βασικών ζητημάτων», σύμφωνα με το Πεκίνο. Ενισχύεται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, μειώνει τη διαφορά ο Κόρμπιν στη Βρετανία.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά το τηλεφώνημα ΗΠΑ-Κίνας

Προσεκτικές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, εν μέσω πάντως αυξημένης αισιοδοξίας για πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Οι δύο πλευρές είχαν ακόμη μία τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «την επίλυση βασικών ζητημάτων», σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,05%, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,1%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,2%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ αμετάβλητος, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα.

Σε θετικό έδαφος και οι ασιατικές αγορές, με ώθηση και από το ντεμπούτο της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Κέρδη άνω του 8% σημείωσαν οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο στο ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, την Τρίτη. Η μετοχή έφτασε στα 190,45 δολάρια Χονγκ Κονγκ ή $24,33, ενώ η τιμή προσφοράς ήταν 176 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο Μπόρις Τζόνσον προηγείται του Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βρετανία όσον αφορά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, αλλά η διαφορά τους μειώθηκε στις 7 μονάδες, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Στη Γερμανία, ανοδικά κινείται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον οργανισμό μελετών αγοράς GfK, εν μέσω ενισχυμένων προσδοκιών για την οικονομία και το εισόδημα. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης αναμένεται να αυξηθεί στις 9,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 9,6 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν 9,6 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v