Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον κοροναϊό

Οι φόβοι για την έξαρση του κινεζικού ιού και τις επιπτώσεις του στην οικονομία οδηγούν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια των κρατικών ομολόγων και του γεν, σε βουτιά τις τιμές πετρελαίου και σε πτώση τις ασιατικές μετοχές.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον κοροναϊό

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις συνέπειες από την έξαρση του κοροναϊού.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 2,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 2,1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC χάνει 2,6%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 1,6%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 1,9%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 2,1% χαμηλότερα.

Οι φόβοι οδηγούρν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια του γεν και των κρατικών ομολόγων, σε βουτιά τις τιμές πετρελαίου και σε πτώση τις ασιατικές μετοχές. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,03% στις 23.343 μονάδες.

Σημειώνεται πως, λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους και άλλων εορτών, κλειστές παρέμειναν οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν, της Νότιας Κορέας, της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας.

Πτώση άνω του 2% σημειώνουν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, φτάνοντας σε χαμηλό μηνών, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού στην Κίνα και η καραντίνα πόλεων ενισχύουν και τις ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου, ακόμη και αν η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να ηρεμήσει την αγορά.

Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 2,45%, στα $52,86 ανά βαρέλι, το μπρεντ χάνει 2,35%, στα $59,26 ενώ το φυσικό αέριο ενισχύεται 3,75%, στα $1,96 ανά εκατομμύριο BTU. Ανοδο 0,35% καταγράφει ο χρυσός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v