Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά από τριήμερη άνοδο

Επέστρεψαν οι πωλητές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση άνω του 1% για FTSE 100 και DAX 30. Ισχυρή άνοδος για το ευρώ. Υψηλότερα ο χρυσός.

Απώλειες στις ευρωαγορές παρά την απόφαση του ΔΝΤ να διαθέσει πακέτο 50 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε ότι τα χρήματα «είναι άμεσα διαθέσιμα» για αναδυόμενες και χαμηλού εισοδήματος χώρες.

«Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να βλέπουμε σε κάθε μεμονωμένη χώρα ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες και να εργαστούμε με αυτές τις χώρες για να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζουν για τα κεφάλαια αυτά» σημείωσε. «Είμαστε στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα δράσουμε πολύ γρήγορα όσο έρχονται τα αιτήματα» πρόσθεσε.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, σε Διαχειριστές περνάει η Βρετανική Αεροπορική Εταιρεία “Flybe”, βάζοντας 2.000 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, μετά την αποτυχία για νέα οικονομική ενίσχυση. Σύμφωνα με το BBC, “η μεγαλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η έξαρση του κορωνοϊού και η επίπτωσή του στη ζήτηση, ήταν η βασική αιτία της κατάρρευσης”.

Οι Παγκόσμιες Αεροπορικές Εταιρείες μπορεί να καταγράψουν απώλειες εσόδων ύψους έως και $113 δισ.”, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν «πολλές», «πολύ σοβαρές» διαφωνίες, με τους Βρετανούς σχετικά με τη μετά το Brexit σχέση, έπειτα από έναν πρώτο γύρο συνομιλιών.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε ότι μία συμφωνία για τη μελλοντική σχέση «θα πρέπει να περιλαμβάνει μία ισορροπημένη λύση για την αλιεία», κρίνοντας ότι το βρετανικό αίτημα για διαπραγμάτευση των όρων της αμοιβαίας πρόσβασης στις ζώνες αλιείας κάθε χρόνο είναι «ανεφάρμοστη».

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,43% στις 380 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,62% στις 6.705 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,51% στις 11.944 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,9% στις 5.361 μονάδες και ο MIB στο Μιλάνο έκλεισε με πτώση 1,78% στις 21.554 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί 0,3% στα 46,66 δολάρια και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,2% στα 1.662 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,1203 από 1,1136 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v