Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές παρά τη στήριξη του ΔΝΤ

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για βοήθεια 50 δισ. δολαρίων. Κατέρρευσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe. Σταθεροποιητικά το ευρώ. Κέρδη 0,8% για το αργό.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές παρά τη στήριξη του ΔΝΤ

Επεκτείνουν την πτώση τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τη δέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για πακέτο στήριξης $50 δισ. για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. 

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε στο CNBC ότι τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα και θα δοθούν σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα και αναδυόμενες αγορές.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 1,9%, στο Παρίσι ο CAC επίσης, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ χάνει 2,1%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 1,5%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 1,5% χαμηλότερα.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με ώθηση από την αμερικανική αγορά - δυναμικά επέστρεψαν οι επενδυτές στη Wall Street με τον Dow Jones να σημειώνει «άλμα» 1.173 μονάδων.

Η τελευταία ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάνει λόγο για 93.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως και 3.199 θανάτους.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό ανήλθε σε 80.409 στην ηπειρωτική Κίνα. Όλοι οι νέοι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, που είναι και το επίκεντρο της κρίσης.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνιας κήρυξε χθες Τετάρτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς οι υγειονομικές αρχές μιλούν για 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κατέρρευσε η αεροπορική εταιρεία Flybe. Στην ιστοσελίδα της συμβουλεύει τους πελάτες της «να μην πάνε στο αεροδρόμιο», εκτός και αν έχουν κανονίσει εναλλακτική πτήση. Η εταιρεία δήλωσε ότι η έξαρση του κορωνοϊού και η επίπτωσή του στη ζήτηση ήταν η βασική αιτία της κατάρρευσης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται ήπια αρνητικά, στο $1,113.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v