Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1%, ενώ οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν 3,2 % και οδηγούν την κάθοδο που καταγράφεται σε όλους τους τομείς εκτός από αυτόν της Υγείας.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι αυξημένες εντάσεις ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις στο θετικό κλίμα της εβδομάδας, εν μέσω ανοίγματος των οικονομιών σε όλη την ευρωπαΐκή ήπειρο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1% στην έναρξη συνεδριάσεων, ενώ οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν 3,2 % και οδηγούν την κάθοδο που καταγράφεται σε όλους τους τομείς εκτός από αυτόν της Υγείας.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανεβάσει την ένταση κατά του Πεκίνου τις τελευταίες εβδομάδες τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για το νέο νόμο εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ, που θεωρεί ότι απειλεί την αυτονομία της πόλης, σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 1,3%, το Μιλάνο 0,8%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 6,5% υποχώρησε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έναντι ωστόσο πρόβλεψης για κατρακύλα 14,3%. Σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν αρνητικά κατά 5,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, έναντι χειρότερης πρόβλεψης για απώλειες 12%.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 15.00ο θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 στη Γαλλία, στο πλαίσιο του σχεδίου της για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,109 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v